Alapítvány logó

Környezeti Management és Jog Egyesület

Environmental Management and Law Association

Home 9 Hírek 9 Elemzésünk
Kezdőlap 9 Hírek 9 Elemzésünk

Elemzésünk

2019. december. 20.
20th december 2019

Jogorvoslati hivatkozások a Green New Deal-ben

2019. december 11-én az Európai Bizottság közleményt fogadott el, amely a Von Der Leyen bizottsági elnökasszony által ígért európai Green Deal részleteit tartalmazza.

Anais Berthier elemzése itt olvasható.

Az EU Bírósága fenntartja a nyilvánosság tájékoztatásának kötelezettségét

2019. november 7-én az EU Bírósága ítéletében tisztázta a tagállami hatóságok kötelezettségét arra nézve, hogy tájékoztassák a helyi lakosságot és civil szervezeteket a nagyszabású infrastruktúra beruházások részvételi eljárásáról és engedélyezési döntéseiről.

Sebastian Bechtel elemzése itt olvasható.

Az EU Bírósága keményen szállt síkra a beruházások környezeti hatásvizsgálati hiányosságai ellen

Ez az ítélet tisztázza a tagállami kötelezettségeket arra nézve, amikor egy beruházást engedélyeznek, és a kivitelezés megindult, de nem végeztek előtte környezeti hatásvizsgálatot.

Anne Friel elemzése itt olvasható.

Eseményeink

4. webinar: Gyakorlati tanácsok lépésről lépésre: Hogyan kérjünk környezeti információt az EU szerveitől, és hogyan lépjünk fel az elutasítással szemben?

Ez a webinár lépésről lépésre bemutatja, hogy hogyan kérjünk környezeti információt az EU szerveitől, és hogyan lépjünk fel az elutasítással szemben. 2020. január 16-án kerül sor a webinárra, 12:30 órakor.

Jelentkezés itt.

Utolsó jogorvoslati képzés Lengyelországban a Varsói Ügyvédi Kamarában

A nyolc képzésből az utolsó alkalomra 2019. november 7-én került sor a Varsói Ügyvédi Kamarában.

Itt olvasható a jelentés.

Erőforrásaink

Több, mint 100 környezetjogász az adatbázisunkban!

ClientEarth és a Justice & Environment több, mint 100 európai környezetjogász szakértő adatait gyűjtötték össze, hogy a környezeti ügyekben a nyilvánosság jogorvoslathoz való hozzáférését javítsák. További információért kattintson ide.

A projekt

A jogorvoslathoz való jog a lakosság és a civil szervezetek alapvető eszköze a környezetvédelmi jogszabályok és politikai célkitűzések végrehajtásában, kikényszerítésében.

E projekt célja, hogy nyolc uniós tagállamban tájékoztatással, képzésekkel, bíróságok, hatóságok és jogászok részére szakmai támogatás nyújtásával előmozdítsa a jogorvoslathoz való jog érvényesülését környezeti ügyekben. További információért látogasson el a következő oldalra:  https://www.clientearth.org/access-justice-greener-europe/

ClientEarth és a Justice & Environment ezt a projektet az Európai Bizottság által nyújtott LIFE program támogatásával valósítja meg.

Szolgáltatások

Services

Projektek

Projects

Ügyek

Cases

Facebook

Támogatás

Donation