Alapítvány logó

Környezeti Management és Jog Egyesület

Environmental Management and Law Association

Kiadványaink

A motorizált szabadidő eltöltés és a környezet- és természetvédelem konfliktusa

A motorizált szabadidő eltöltés és a környezet- és természetvédelem konfliktusa

A szabadidő eltöltéséhez, hobbihoz kapcsolódó járműhasználat sokféle formában megvalósulhat, akár az adott közlekedési ágazatot (vízi, közúti, légi jármű), akár a megvalósítás más jellemzőit figyelembe véve. Az egy-egy létesítményhez kötött járműhasználat, például repterekhez, nem nyilvános fel-és leszállóhelyekhez kötődő sportrepülés, versenypályán történő élményautózás mellett a természeti területeken, erdőkben folytatott technikai sportok, és a motorcsónak- vagy jet-ski használat is egyre népszerűbb módja a szabadidő eltöltésének. Ennek megfelelően a vonatkozó jogi szabályozás is igen szerteágazó.  Jelen kiadvány elkészítésekor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a legtipikusabb esetekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések ismertetése révén kézzel fogható segítséget adjunk mindazon jogkeresők kezébe, akik a nemzet közös örökségének megóvását valóban kötelezettségüknek tekintik. 

Jogesetek a jogorvoslathoz való hozzáférés témakörében

Jogesetek a jogorvoslathoz való hozzáférés témakörében

A projektet részben Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormányai támogatják az International Visegrad Fundból, a Visegrad Grants segítségével. Az International Visegrad Fund küldetése, hogy segítsen fenntartható regionális együttműködési ötletek megvalósulásában Közép-Európában.

The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

Tanulmány megnyitása

Szolgáltatások

Services

Projektek

Projects

Ügyek

Cases

Facebook

Támogatás

Donation