Alapítvány logó

Környezeti Management és Jog Egyesület

Environmental Management and Law Association

Projektek

Közös Értékeink Program

JOGI ESZKÖZÖKKEL A KÖRNYEZETI DEMOKRÁCIÁÉRT!

A projekt a Környezeti Management és Jog Egyesület, a Zöld Kapcsolat Egyesület és a Pécsi Zöld Kör együttműködésében valósul meg.

bővebben…
DACE projekt

DACE projekt

Az Európai Unió CERV (Citizens, Equality, Rights and Values, azaz Polgárok, Egyenlőség, Jogok és Értékek) programja keretében támogatja egyrészt a Justice & Environment (J&E) hálózatot, másrészt annak magyar tagját, a Környezeti Management és Jog Egyesületet (EMLA).

A 2023-as évben a Discussions and Actions on Climate and Environment (Beszélgetések és Tennivalók a Klímáról és a Környezetről), azaz a DACE projekt végrehajtása folyik. A cél: a magyarországi nyilvánosság tudatformálása klímaalkalmazkodás és klímajogok témakörében.

A projekt fő támogatottja a J&E, amelynek bolgár, észt, magyar, osztrák, spanyol és szlovén tagszervezetei fognak megközelítőleg azonos projekt feladatokat véghez vinni ebben az évben és egyes helyszíneken jövőre is. A projekt végén szeretnénk, ha az EU állampolgárai többet tudnának a klímaváltozást érintő tervekről és szakpolitikai dokumentumokról, illetve az állampolgárokat a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás területén érintő és őket megillető jogokról. Projektünk támogatja ezen jogok érvényesítését is, amely akár a klímaperek formáját is öltheti. 

bővebben…

Szolgáltatások

Projektek

Ügyek

Facebook

Támogatás